Vans schoenen. Een van de populairste sneakers van de afgelopen jaar. Over het algemeen waren Converse schoenen het meest gedragen door jongeren, maar de laatste tijd merk je echt dat er meer en meer vraag is naar Vans schoenen. In dit artikel leest u de geschiedenis van Vans schoenen en analyseren we de opkomst van deze populaire sneaker.

Geschiedenis van Vans Schoenen

Vans is een merk, gecreëerd door een Nederlander Paul van Doren in 1966. Hij opende zijn eerste winkel in Anaheim, Californië, Verenigde Staten van Amerika.
Toen de eerste Vans winkel geopend werd mochten de klanten hun Vans schoenen kiezen en de volgende dag konden deze schoenen worden opgehaald.
Vans schoenen staan er om bekend dat ze een bepaalde grip hebben op skateboard waardoor ze enorm populair zijn geworden onder skateboarders. De schoen werd zo populair onder deze groep dat ze eisten dat er meer kleurstellingen kwamen, dus meer Vans schoenen in meerdere kleuren.
Vans schoenen maakten hun debuut in 1982 tijdens de film “Fast Times At Ridgemont High” waardoor ze wereldwijde bekendheid kregen. Tegenwoordig zijn er meer dan 60 soorten Vans schoenen in verschillende stijlen, waaronder Slip On, Skateboarding, Old School, Klassiekers en nog veel meer.

Waar te koop?

De schoenen zijn verkrijgbaar in winkels over de hele wereld, dit vooral omdat ze comfortabel zijn, betaalbaar, geen hype en te koop in vele kleuren.